2010. november 7., vasárnap

Dido: No Angel, avagy a szerelem hangjai



Igen, elismerem, 1999-es album, szinte már porosodik. Illetve, porosodnia kellene, ha nem lenne ilyen jó. De én nem hagyom. Csak azért is ezt hallgatom.

Dido hangja valamilyen teljes megnyugvást és feloldódást nyújt, olyan mintha az ember beülne egy kellemesen meleg, illatos fürdőbe. Csak Dido hallgatása közben használhatok elektronikai cikkeket is – így például írhatom ezt a bejegyzést. Dupla élvezet.

Olyan kifinomult hangja van ennek a nőnek! Egyszerre szomorú és édes, megnyugtató és felkavaró. Tökéletes aláfestés egy szerelmes történet megírásához. Nem csak Dido hangja szép; maguk a számok is úgy vannak hangszerelve, hogy illeszkedjenek hozzá. Nem vagyok egy zenei zseni, de felismerem azt, hogy mi tetszik, hogy mi a jó. És ez az album az – nincs is olyan szám, amit nem szeretnék. Csak olyan, amit még annál is jobban szeretek.

Ilyen például az Igazából szerelemben is felhangzó Here With Me (az után az emlékezetes jelenet után hallhattátok, amikor Keira Knightley véletlenül rájön a férje legjobb haverjának érzéseire aközben a bizonyos videó nézése közben). Másik nagy kedvencem az All You Want, az Isobel, a többi hangulatától kissé eltérő Honestly OK, a Slide, a Take My Hand… mint már említettem, nincs olyan, amiért ne rajonganék.

Csak hallgassatok bele, ti is imádni fogjátok!

A CD-n található számok listája:
1. Here With Me
2. Hunter
3. Don't Think of Me
4. My Lover's Gone
5. All You Want
6. Thankyou
7. Honestly OK
8. Slide
9. Isobel
10. I'm No Angel
11. My Life
12. Take My Hand - (bonus track)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése