2012. november 15., csütörtök

Előzetesek a köbön

Mivel legalább egy tucat, de legalábbis eléggé sok könyvet megfilmesítenek mostanában Hollywood berkeiben (és szerencsére nem csak ott), szinte szó szerint napról napra jönnek ki az új előzetesek. A sors fintora, hogy az engem leginkább felcsigázó trailer egy német alkotás előzetese.

2013. március 14-én kezdik el vetíteni a Rubinvörös filmet (amiért érdemes lenne petíciót indítani, attól tartok, Magyarországra anélkül nem kerülne be, bármilyen híres is a könyv...), ehhez adtak ki egy nyúlfaroknyi trailert. A történetről nem sok derül ki (legalábbis, ha nem tudsz németül), de az lejön, hogy időutazásról szól, és mivel nem hollywoodi pénzes produkció, így egyelőre nem is várok ennél többet tőle. Ennek ellenére totál felcsigázott, és csak részben azért, mert „Gideon” olyan fantasztikusan kiáltja Gwen nevét. A másik ok, hogy teljesen ki vagyok békülve a főszereplőket alakító no-name színészekkel  olyanok, amilyeneknek elképzeltem őket.


2013. 03. 29-én Stephenie Meyer (SOKKAL JOBB, mint az Alkonyat) A burok című könyvének adaptációja kerül a mozikba, ezt 100%-os valószínűséggel a magyarok is átveszik. Több bajom is van az előzetessel, és kicsit (nagyon) félve várom ezt az alkotást.

Probléma 1.: Az előzetes látványosra sikeredett, azt az érzést kelti, hogy egy (szerelmes) akciófilm vár a nézőkre. A burok nem akció-központú történet, autós üldözésre, karatebajnokok által elkövetett verekedésre és lövöldözésekre például nem emlékszem. Persze, lehet, hogy azt a minimális akciót zsúfolták az előzetesbe, amely a könyvben is volt, és csak ebben a két perc tizennyolc másodpercben kelt ilyen hatást, amúgy nem pörgették fel öncélúan az amúgy teljesen másról szóló történetet. Ki tudja.
Probléma 2.: Ezek alapján a szerelmi három(négy)szög hangsúlya nem máson lesz, mint Jareden. A casting miatt ő a helyes(ebb) pasi (egyik sem a zsánerem), ráadásul ebben a két percben (ha jól számoltam) ötször smárol a főszereplő lányok testével. Plusz, tuti ő lesz a szenvedő hősszerelmes, amivel nem is lenne baj, hiszen az, ha közben Iant nem húznák le a budin. Ajánlom, hogy ne így legyen (még akkor is, ha ennél a srácnál kevésbé ianös embert nehezen tudnék elképzelni)!
Probléma 3.: A casting. Ajánlom, hogy jól játszanak.

Szerencsére vannak ígéretes dolgok is. Egyrészt, a soundtrack, imádom ezt a számot. Másrészt egyes mondatok (például abba az egy szóba, hogy Jared! mennyi érzelmet sűrített Saoirse Ronan; vagy mennyire hátborzongatóan hatásos az It's not human kifejezés). Szóval, látok én reményt, de félek is tőle. Nehéz ezt a könyvet vászonra vinni, túl sok hozzá a belső történés. Veszélyes, nagyon veszélyes...


Végezetül, kijött a Csontváros első trailere is, közvetlenül A burok után. A Csontváros augusztus 23-án kerül majd a mozikba, valószínűleg hozzánk is ellátogat, egyelőre egy hangulati, "nagyon jók lesznek a csetepaték" előzetessel ajándékozták meg a nagyérdeműt. Valamiért annyira nem fogott meg (oké, sokat fognak vagdalkozni, na és?), pedig eléggé hatásos. Talán az zavar, hogy olyan motiváció nélküli az egész, nem derül ki belőle, hogy Clary igazából miért csöppen a dolgok közepébe, pedig nem olyan rövid, mint a Rubinvörös, lenne arra lehetőség, hogy megmutassák. Ráadásul Luke nem szerepel (vagy csak egy pillanatra tűnik fel), Simonnak meg egy felejthető mondata van, pedig őt alakítja az színész, aki igazán érdekel. Magnust ti amúgy észrevettétek? Vajon csak az utolsó pillanatban mutatják meg teljes valójában?

(Utálom Clary haját. Tudom, nem ezen kéne vacakolnom, de Clary az egyik legtermészetesebb női karakter, akiről olvastam. Természetes vörös hajjal, nem festett „egzotikus” vörössel.)


A csapat.

(Ez egyszerűen zseniális.:D)


(Bár ők lehet, hogy másképp gondolják...)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése