2012. november 10., szombat

Könyvmolyképzős kinézettek 2.

Mivel már vagy ezer éve (na jó, legyen csak kilencszázkilencvenkilenc, ne túlozzunk) nem írtam a blogra, ideje legalább egy-két áttekintő bejegyzéssel meglepni titeket, ha már konkrét kritikát képtelen vagyok kisajtolni magamból. Mert a könyvek világa még a gazdasági helyzet miatt sem áll meg (maximum pang egy kicsit.. közepesen...).

A Könyvmolyképző Kiadó nem egy új regénnyel jön ki, és bár tapasztalati alapon nem bízok meg minden egyes „vörös pöttyösben”, hiszen eléggé változó a minőség, van egy-két olyan kötet, amelyre így látatlanban is befizetnék.

Sarah Addison Allen: The Sugar Queen
Várható megjelenés: 2012. 11. 07. (van egy olyan érzésem, hogy a hivatalos honlap téved... ett.)
Várható megjelenés: ?
Megjelent!!

Fülszöveg: a magyar elveszett térben és időben. Imagine a world where the color red has startling powers and passion can make eggs fry in their cartons. Welcome to snowy Bald Slope, North Carolina. There's magic behind every closet door.

A huszonhét éves Josey Cirrini három dologban biztos: hogy észak-karolinai szülővárosában a tél a kedvenc évszaka, hogy ő egy igazi déli szépség igencsak szánalmasra sikerült utódja, és hogy az édességet legjobb, ha szekrénye rejtekében fogyasztja el. Josey élete hosszú éveken át eseménytelenül zajlik anyja házában, vigaszt egyedül az édességekből és romantikus regényekből felhalmozott hatalmas készlet jelent számára, ezek közé menekül minden este… Egészen addig, amíg egy napon rá nem döbben, hogy a szekrényét elfoglalták. Nem más rejtőzött el benne, mint a helyi pincérnő, Della Lee Baker, a goromba, de lágyszívű nő, aki egyharmad részt maga a végzet – de kétharmad részt egy tündéri keresztanya…
Egy szerencsétlen, és hibákkal teli életből menekülve Della Lee úgy dönt, Josey titkos szekrénye a legbiztonságosabb hely. Cserébe megváltoztatja Josey életét – mert az bizony egyértelmű, hogy ez a szekrény nem egy boldog nő tulajdona. Della Lee nyers szeretetének hatására Josey hamar lemond a pekándió tekercsről és a karamelláról, felfedezi olykor nagyon is heves női ösztöneit, és hamarosan rádöbben, hogy az élet sokkal több lehetőséget rejt, mint gondolta...

Miért várom? Még csak egy könyvet olvastam az írónőtől,  de az, attól még, hogy nem forradalmasította a könyvpiacot, tetszett. Az írónő a hétköznapi életet átszőtte valamilyen varázslattal és varázslatossággal, nagyon ott volt a könyv hangulata. Remélem, ez a történet is ilyen jól fog egyensúlyozni az összetevői között.




James Patterson: Maximum Ride 1.
Várható megjelenés: 2012. 11. 15. (Mindjárt itt van!)
Várható megjelenés: ?

Fülszöveg: Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak. James Patterson ezt írja regényéről: „A kedvenc könyvem, és talán a legjobb alkotásom.”

Miért várom? Egy olyan ízlés tekintetében megbízható „könyvajánlóm” van, aki egyetlen egy könyvajánlót sem írt még: burdge bug. A fantasztikus rajzoló mindig olyan történetekhez készít fanartokat, amiket én is szeretek – vagy ha még nem olvastam, akkor később a kezembe kerül, és megszeretem. (Remélhetőleg,) a Maximum Ride is ilyen lesz. (Néhány kép: egy, kettő, három, négy, öt.)


Cassandra Clare: A (mechanikus) herceg (Pokoli szerkezetek 2.)
Várható megjelenés: 2012. 11. 20. (Már csak kilenc nap!)
Várható megjelenés: 2012. 12. 10.

Fülszöveg: A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

Miért várom? Cassandra Clare könyveiért már évek óta oda vagyok, és bár Az angyal első nem teljesen varázsolt el, Tessának (igen, nem az egyik pasinak, hanem a főhősnőnek!) sikerült annyira a szívembe lopnia magát, hogy kíváncsi legyek a sorsára. Meg abban is reménykedem, hogy szó lesz még a véres kannibálkacsákról. :D

Kelley Arstrong: A leszámolás (Sötét erők 3.)
Várható megjelenés: 2012. 11. 21.
Várható megjelenés: 2012. 12. 10.

Fülszöveg: A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges „tehetséggel” megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket.
És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár - Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas - iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik…

Miért várom? Armstrong mesterien bánik a karaktereivel. Sem Chloé, sem Derek nem hétköznapi YA fantasy főhős, van bennünk valamilyen báj, így a szépséghibák teszik őket tökéletessé. Plusz annyira aranyosak együtt, olyan kis ártatlanok. :D Ja, és persze a trilógia befejező kötetében az izgalmas cselekmény is kerek lesz.

Kerstin Gier: Smaragdzöld (Időtlen szerelem 3.)
Várható megjelenés: ? (a libri.hu szerint 2012. 11. 14. Úgy legyen!)
Várható megjelenés: 2012. 12. 10.

Fülszöveg: Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek. Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó. Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából. Beleszeret, aki elolvassa!

Miért várom? Komolyan kérdezed? Hát jó, válaszolok... Mert összeáll egy összetett történet, kiderülnek a titkok, megfejthetem a versek jelentését, rájöhetek arra, mit akar Saint Germain gróf, ki akarta Gideonékat megölni, kire lesz (volt) féltékeny Gwen a harmadik (első) részben, mit reagál majd a hősnő, ha rájön, nem azok a szülei, akiket annak hisz, valamint remélhetőleg sokat szerepel Kanapé Kuzin és egy cserfes vízköpő... De ahogy ezzel a könyvvel haladunk, hamarabb kijön a film. (Amelynek hivatalos plakátját a még hiányzó könyvborító helyén láthatod. Nekem kicsit fura, jobban tetszik ez a fanmade változat.)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése