2012. augusztus 24., péntek

Adaptációk áradata

Annyi filmes-könyves hírt kaptam az utóbbi időben (esetenként ez cirka félévet jelent :D :D), hogy nem győzöm behozni a lemaradást. Három sorozatomat is megfilmesítik, illetve folytatják az adaptálását, kettő ezek közül amerikai, egy német kezekben van. A folytatás természetesen a Futótüzet takarja, amelynek végre (nagyrészt) tisztességesen kihirdették a színészeit, a másik két történet pedig a Csontváros és a Rubinvörös, melyeknek megkezdték forgatását.

A Futótűzre igazából nem szeretnék sok karaktert pazarolni, elsősorban Johanna, Mags, Wireless és Beetee érdekel. Beetee még csak pletykaként van jelen a köztudatban, a többiekről azonban már felfedték a leplet. Johannát Jena Malone fogja alakítani, akit én az Álomháborúból és a 2005-ös Büszkeség és balítéletből ismerek. Az előbbi nem valami meggyőző film, az utóbbiban pedig Lydia Bennetet játszotta, ami pedig annyira nem meggyőző szerep… Ennek ellenére, bízok benne, hogy kihozza magából a kemény, vagány, nagyszájú Johannát. Magset Lynn Cohenn játsza, aki már ránézésre is kedves öreghölgy, akár csak a szerepe, Wirelesset pedig Amanda Plummer, akivel így első blikkre nincsen semmi bajom.

Jena Malone
Lynn Cohenn


Amanda Plummer
 Ellenben a Finnicket alakító Sam Claflinnel… Voltaképpen, vele sem. Annyi Finnick-pletyka terjedt már el, hogy időközben rájöttem: mindegy, ki alakítja (a stylistok úgy is Finnické maszkírozzák), a lényeg, hogy karakteres legyen, szép izmokkal, helyes mosollyal, és jól álljon a kezében a kockacukor. És bár Claflint sem a Karib 4-ben, sem a Hófehér és a vadászban nem láttam, bízom a castingosokban. Az első résznél is tökéletes munkát végeztek. (JLaw körülbelül az utolsó olyan színésznő, akire Katniss szerepét bíztam volna, most már el sem tudnám képzelni, hogy ki adná jobban vissza őt. )




A Csontváros felvételeit is megkezdték (végre – eredetileg Az éhezők viadalával egy időben kezdték meg a szereplőválogatást… Az a film meg már DVD-n is kijött. :D), bár ez esetben nem bízok a castingosokban. De már nincs mit tenni, íme néhány ízelítő kép, Meggie-féle kommentekkel. (Meneküljön mindenki, aki szereti Lily Collinst!)



Lily Collins Claryként... És ez a haj NEM vörös. Pláne nem természetes.
Ha gyorsan futsz, talán nem veszik észre a szemöldököd. Vagy van időd kozmetikushoz menni.
Jamie Campbell árvadászhacukában. Mire kijön a film, már ahhoz is hozzászokok majd, hogy ő Jace.

... vagy ha mégsem, legálisan is lehetek majd Simon párti.

Amúgy Simon (Robert Sheehan) és Clary. Érthetetlen, Clary miért néz egyáltalán Jace-re.
Sok Simon és Clary.
Forgatási szünet, egyedül itt látszik valami is Jemima Westből, aki Isabelle-t játsza.
Alec (Kevin Zegers). Igen, a bőr topocska kellőképpen buzis, szerintem mégis jobb lenne egy mezei ex-fekete felsőben. Ez eléggé olcsó és közönséges megoldás.
És végül... A DOMINA ÁRNYVADÁSZOK támadása. Ekkora sarkokon amúgy nem lehet harcolni. Csak úgy mondom.
Végül, de nem utolsó sorban, a Rubinvörösről is jelentek meg a forgatáson készült képek. Eddig szinte még csak olyan fotókat találtam, amin Gwen és Gideon vannak, és nekem mindkettő színész szimpatikus, nagyrészt úgy néznek ki és olyan a kisugárzásuk, amilyennek a karaktereket elképzeltem. Gwen undok unokatestvérét, Charlotte-ot azonban sokkal szebbnek képzeltem, mint a képen lévő lány, de ez annyira nem töri össze a lelkivilágom. Most ár csak abban kell reménykedni, hogy Magyarországon is elérhető legyen majd a film.

A vetélytársak
Imádom ezt a párost!:3


Az időutazás fura hajakkal jár.
(És nyilván a Futótőzről írtam a legtöbbet...)

2 megjegyzés :

  1. "jól álljon a kezében a kockacukor" - ezen jót nevettem. :D

    Egyébként igen, én is ezt mondom minden háborgó barátnőmnek, hogy nem vagyok hajlandó előre leírni egy színészt, mert tényleg nagyon sokat számít a smink, a haj, meg a ruhák, és ha az illetőnek jó a kisugárzása, és van egy kis színészi vénája, akkor bármit elhiszek neki. Bár Finnick kifejezetten nehéz szerep szerintem, úgyhogy fog ez a Claflin gyerek még izzadni, ha rendesen el akarja játszani, de talán megvan benne a hajlandóság, hogy jól csinálja, akkor meg rendben lesz az ügy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, el kell találnia, hogy ne csak szépfiú legyen,hanem a karakter mélységeit is megmutassa. Pláne a harmadik részben...

      Törlés