2011. június 26., vasárnap

Könyvbörze

Még mindig van vizsgám, szám szerint egy. Egy UV. Na, nem mintha megbuktam volna, ahhoz túúúl stréber vagyok, vállalom, de hármas lett, és az átlagom, az ösztöndíj és a szakirány meg egyéb marhaságok miatt nem hagyhatom annyiban. Bár így jobban belegondolva, a szakirányhoz nem kell, mert nem alaptárgy. Mindegy. A lényeg az, hogy egyes könyvekre még mindig csak csorgathatom a nyálam. Lássuk, mik ezek!

Diana Rowland: A démon jele
Még a Sparban néztem ki, mikor anyára vártam. Bele-bele olvasgattam, és a stílusa alapján jónak tűnik. A főhősnő is vagány, talpraesett, és nem nyávog (ami elsődleges szempont az utóbbi idők kissé hisztis főhősnői után). Legalábbis az alapján, amit olvastam. Az olyan egy-két oldal lehetett. Vagy csak egy. De a Moly.hu-n 84%, ez csak jó jel. De az biztos, hogy a démoné.

Benina: A boszorka fénye
„Boszorkánytörténet, hmmm...", ez volt az első gondolatom, mikor elolvastam a fülszöveg első néhány mondatát. A másik meg az, hogy kissé tartok ettől a könyvtől: a leírás alapján ugyanolyan sablonos, mint az összes többi fekete háttér+valamilyen kép=borítótípusú regény. Aztán megnéztem Molyon (90%), majd az egyik könyvfaló csaj blogján (5/5, illetve 5/6 pont), és talán mégis érdemes adni neki egy esélyt.

Kristine Cashore: A garabonc
Fantasy, de nem a "vámpírok, boszorkányok, démonvadászok császkálnak közöttünk"-fajta, hanem az, amelyikben úrnő és királyságok vannak. Meg szupererők. Hősnőnk például nyolc éves kora óta rendelkezik eggyel - melynek hála a kisujja begörbítésével meg tud ölni egy embert, ha akar. Vagy valami hasonló. Meg persze belebotlik a Jó Pasiba is, akinek szintén van valamilyen ereje... És titkok is kiderülnek. 87%-os, az idézetek alapján szimpatikus.

John Curran: Agatha Christie titkos jegyzetfüzetei
Ez egy Agatha Christie jegyzeteit rendszerező kötet, mely a zseniális krimiíró gondolatmenetét tartalmazza. Első kézből (illetve, jegyzetből) tudhatjuk meg, hogyan dolgozott a gyilkosságok és nyomozások királynője. Nekem kell! (Már csak írás szempontjából is... De van vagy négyezer forint.)

Kelly Armstrong: A szellemidéző
Főhősnőnk látja a szellemeket... De nem a Jesse de Silva-féle kedves (és dögös) szellemeket, hanem a visszataszító-ijesztőket, és ezt nem igazán tudja feldolgozni. Végül az őrültekházában köt ki, amiről azonban kiderül, hogy nem az, aminek látszik - és ő sem azért van ott, amiért hiszi... Az idézetek tetszenek, a történet állítólag fordulatos és izgalmas (meg egy kicsit rémisztő, de a Doctor Who-maraton után ki ijed már meg, ha-há...). Ráadásul a Molyon 97%-ot kapott. Az baromira magas. Azt hiszem, egyes számú jelölt.

Könyvek, amiket már olvastam, de úgyis megveszem a nyár folyamán (kivéve, ha nem lesz pénzem. Vagy ha ruhát kel vennem. Esetleg fülbevalót. Ne adj Isten, vonatjegyet.):
Sorkizárás
Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek
Megígértem a nővéremnek, hogy veszek neki újat, én meg elkérem tőle a szétesőfélben lévőt. De nem egészen én tehetek róla. Egy csomó sérülés már rajta volt, mikor megkaptam. Ugye, elhiszed? (Meg amúgy is szeretem ezt a könyvet. Olyan hangulatos. És Virginia Woolf is csípte volna. A Saját szoba alapján legalábbis biztos.)

Suzanne Collins: Futótűz
Miután rajongtam érte egy sort, azt hiszed, hiányozni fog a könyvtáramból? Hát azt nem. Már csak azért is, mert olvasás után napokig a hatása alatt álltam.

Stephenie Meyer: A burok
Vajon aki ilyet tud írni, minek pazarolja az idején az Újholdra? De most komolyan. Érthetetlen ez számomra.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése