2011. augusztus 5., péntek

A Nagy Doctor Who Áttekintés 2. - A második évad

Mivel a végére értem azoknak a Ki vagy, Doki? részeknek, melyekben a Doktort egy színész-isten (értsd: David Tennant vagy Matt Smith) játssza, kénytelen vagyok egy áttekintést írni. Aztán, ha rászánom magam, hogy egy vigyorgó kuglifejet (bocsi, Kilences és rajongói!) nézzek, kiegészítem a 2005-ös sorozat első évadjával mondanivalóm. Íme, a sorozat második része, amely stílusosan a második évad részeit ismerteti!
A részeket a jellegük szerint osztom csoportokba (többnyire Megható, Humoros vagy Rémisztő), leírva, hogy ötös skálán mennyire jellemző rá. Ugyanakkor egy csomó, ismétlem, egy csomó ismerős színész szerepel bennük, ezt is érdemes megfigyelni – erre is felhívom a figyelmet, ne aggódjatok! (Az angol hírességek csapata eléggé belterjes, legalábbis BBC berkekben biztosan…)

2.00: Christmas Special 1: Christmas Invasion: a Doki regenerálódik, Rose kiakad, a Földet idegenek rohanják le. Úgy láthatjuk a Dokit, ahogy eddig soha, és ezután is csak ritkán: pizsamában. Sajnos hosszú ideig meg vagyunk fosztva tőle, egy ideig csak Rose-t „élvezhetjük”.
Kategória: Humoros.
Skála: 3.
2.01: New Earth: a Doktor és Rose megismerkedik New New Yorkkal, találkoznak macskaorvosokkal és egy régi ellenséggel. David bemutatja, hogy nagyon jól tud játszani (bár ez sok részre elmondható), és megnevetteti a nézőt.
Kategória: Humoros.

Skála: 5.
Kategória: Megható.

Skála: 2,5.
2.02: Tooth and Claw: telihold, egy elbaltázott utazás (ejnye, Doki, sosem tanulod már meg kezelni a Tardist?) következtében koncert helyett 1800-as évek, a Viktória királynő ellen elkövetett sokadik merénylet. Csakhogy ezúttal földönkívüli erő által… Torchwood szempontjából fontos rész.
Kategória: Humoros.

Skála: 4.
2.03: School Reunion: a Doktor fizikát tanít, de a diákok legalább annyit tudnak, mint ő… naná, hogy ennek utána kell járni! Feltűnik egy régi ismerőse, így megismerhetjük Sarah Jane múltját, sőt, a Doktor kedvenc háziállatával is találkozhatunk.
Kategória: Megható
Skála: 2.
Kategória: Humoros.
Skála: 4.
2.04: The Girl in the Fireplace: újabb történelmi személyiség, és a Doktor kacsint!
Kategória: Rémisztő.
Skála: 3.
Kategória: Humoros.

Skála: 4.
Ismerős színész: Sophia Myles (Underworld)
2.05: Rise of The Cyberman és 2.06: The Age of Steel: párhuzamos világ, Rose halott apja, és anyjának kutyája. Az egyik karakter jövője itt dől el.
Kategória: –. Egyik sem kifejezetten jellemző. Izgalmas a leginkább, de a részek többsége az.
2.07: The Idiots Latern: 1953, korabeli ruhák, korabeli koronázás, és a korabeli televíziózás fogásait idéző nyitó és záró családi jelenetek.
Kategória: Humoros.
Skála: 3.
2.08: The Impossible Planet és 2.09: The Satan Pit: a Doki és Rose messzi és ismeretlen vizeken. Maradandó dupla epizód, annyi biztos.
Kategória: Rémisztő.
Skála: 6. (És ezt gyerekek nézik!!)
2.10: Love and Monsters: érdekesen felépített epizód, melyben a Doki magához képest keveset szerepel, ettől függetlenül ajánlott megnézni.
Kategória: Érdekes.
Skála: 5.
Ismerős színész: Marc Warren, aki többek között a Hogfather című Terry Pratchett filmadaptációban szerepelt – ő alakította az emlékezetes főgonoszt. Karácsonykor nézd meg, ha még nem láttad!
2.11: Fear Her: 2012-es Olimpia, rajzoló kislány.
Kategória: Megható.
Skála: 2.
Ismerős színész: Nina Sosanya (Igazából szerelem: Hugh Grant undok asszisztense, valamint feltűnik David Tennant mellett a Casanovában is, amit szintén ajánlok mindenkinek).
2.12: Army of Gosts és 2.13: Doomsday: évadzáró duplaepizód. Mivel ez az évad nem volt annyira felépítve, mint a többi, csak a cybermanes rész kell igazán hozzá, valamint a Tooth and Claw sem árthat.
Kategória: Megható.
Skála: Valaki olyan nyilatkozzon, aki szereti Rose-t…
Kategória: Humoros.
Skála: 3,5.
Ismerős színész: Jól nézzétek meg a 12-es rész női néger szereplőjét: a következő évadban nevet vált, úgy hívják majd, Martha…

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése