2011. augusztus 6., szombat

A Nagy Doctor Who Áttekintés 3. – A harmadik évad

Azt már leírtam, melyik rész milyen (Rémisztő, Humoros vagy Megható) szerintem az előző évadban, és milyen ismert színészek tűnnek fel benne. Lássuk ugyanezeket a harmadik széria esetén, melyben Billie Piper helyett Freema Agyeman tűnik fel a Doki kísérőjeként (hála Istennek…).
3.00: Christmas Special 2.: The Runaway Bride: ebben a részben tűnik fel először Donna, aki a későbbiekben nagyobb szerepet kap. Érdemes már csak ezért megnézni, hiszen melyik másik kísérő nevezné következetesen marslakónak a Dokit?
Kategória: Humoros.
Skála: 4,5.
3.01: Smith and Jones: Debütál Martha, a Doktor ismét kacsint (nyugi, nem fogom felsorolni az összes résznél, de nem tudtam megállni), ráadásul érdekes ugrálgatást is bemutat…
Kategória: Humoros.
Skála: 4.-
Ismert színész: Trevor Laird Martha apját alakítja. Önmagában nem nevezném ismertnek, de már szerepelt egyszer a sorozatban – 1986-ban.
3.02: The Shakespeare Code: mint a címe is mutatja, legalább egy történelmi személy feltűnik ebben a részben, ráadásul tele van poénokkal, igazán érdemes megnézni (úgy érzem, összeállítok majd egy „kötelezően látni kell” listát is).
Kategória: Humoros.
Skála: 5.
Ismert színész: Dean Lennox Kelly, aki az Időutazás nagy kérdéseiben (FAQ about Time Travel) játszotta az egyik főszereplőt (megjegyzem, ez is nagyon jó időutazásos történet) és Christina Cole (Lost in Austen, Jane Eyre, Miről álmodik a lány?), akire valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mindig a gonosz szerepét bízzák
3.03: Gridlock: ismét New New York, ám ezúttal nem éppen a felső réteg köreiben járunk. Viszont vannak cuki macskák, és összehoz minket a sors Boe Arcával is, aki a későbbiek szempontjából fontos információt közöl.
Kategória: Humoros.
Skála: 3,5.
Ismert színész: Lenora Crichlow (A vámpír, a vérfarkas és a szellem – nem mintha láttam volna egy részt is).
3.04: Daleks in Manhattan és 3.05: Evolution of Daleks: ezúton szeretném kifejteni, hogy utálom a Dalekokat. Valahogyan irritálnak, ráadásul azok a részek, amikben ők a főgonoszok nem sikerülnek valami jól. Ugyanakkor ez a két rész megnyerte a tetszésemet, talán a hangulata miatt. Mégis csak van benne revü. Valamint egy „Laszlo” nevű szereplő. Ez ám az igazi!
Kategória: Megható.
Skála: 3.
Ismert színész: arcra ismerős lehet Hugh Quarshie (Star Wars 1., Ezeregy éjszaka meséi), de nekem Andrew Garfield volt, aki igazán feltűnt, mint már látott figura. Ő játszott a Social Networkben, a Ne engedj el-ben, valamint ő fogja alakítani a legújabb Pókembert.
3.06: The Lazarus Experiment: megismerhetjük a fiatalság titkát, Martha családjából is kapunk egy nagyobb ízelítőt és a rész végén feltűnik egy név…
Kategória: Humoros.
Skála: 3.
Ismert színész: Mark Gatiss, aki az Értelem és Érzelemben játszotta Josh Dashwoodot. Nem abban, amelyikben Emma Tompson is feltűnik: az felettébb pocsék volt.
3.07: 42: életre menő kvíz, (túl) Nap közeli űrhajó… mondhatni, a szokásos. Az évadzáróban szerepe lesz egy-két itteni eseménynek.
Kategória: Humoros.
Skála: 3.
Kategória: Megható.
Skála: 2,5.
Kategória: Rémisztő.
Skála: 2.
3.08: Human Nature és 3.09: The Family of Blood: letaglózó duplaepizós, amit csak akkor nézz meg, ha már elég részt láttál ahhoz, hogy ismerd magát a Dokit!
Kategória: Megható.
Skála: 4,5.
Ismert színész: Jessica Hynes (Bridget Jones 2. és egy későbbi Doctor Who epizód), Thomas Sangester, aki az Igazából szerelemben a bűbájos kisfiút alakította, valamint Harry Lloyd (Trónok harca).
3.10: Blink: amilyen keveset szerepel benne a Doktor, olyan emlékezetes maga a rész, és annyira maradandó az a néhány mondat, amit kiejt.
Kategória: Rémisztő.
Skála: 6.
Ismert színész: Carey Mulligan (Ne engedj el, A klastrom titka, Büszkeség és Balítélet).
3.11: Utopia, 3.12: The Sound of Drums és 3.13: Last of the Time Lords: e három rész szorosan egymáshoz kapcsolódik, és a Doktorral együtt megjárjuk a poklot, ezúttal csak átvitt értelemben. Ha ez nem lenne elég, Jack kapitány is feltűnik, ez első évad után szabadon.
Kategória: Megható.
Skála: 3,5.
Ezzel a végére is értünk a harmadik évadnak. Vannak benne nagyon jó részek, és vannak átlagosak is, ugyanakkor sokkal jobban tetszett, mint a második.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése