2011. augusztus 13., szombat

A Nagy Doctor Who Áttekintés 4. – A negyedik évad

Elérkeztünk a kedvenc évadomhoz – már, ami a Tízes Dokit illeti. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legjobban szeretett kísérőm tűnik fel, fergeteges poénokat, tüzes vitákat, és felejthetetlen pillanatokat okozva.
4.00: Christmas Special: Voyage of the Damned: az előző évad meghökkentő zárójelenetének („What?!”) folytatása, melyben a Doktor a felső tízezer karácsonyi szórakozásába csöppen.
Kategória: Megható
Skála: 3.
Kategória: Humor.
Skála: 3.
Ismert színész: Kylie Minogue. Na jó, ő nem színészként i
smert nálunk, ettől függetlenül a karaktert bájosan hozza.
4.01: Partners in Crime: egy ismerős újra feltűnik… Nagyon aranyos rész – szó szerint, arra mentek rá, hogy a „rosszak” minél cukibbak legyenek. Emellett tele van humoros párbeszédekkel és egy kis helyzetkomikummal. Délutáni kikapcsolódásnak tökéletes!
Kategória: Humor.

Skála: 5.
4.02: The Fires of Pompeii: ókori karakterek, melyek nem sokban térnek el a mai emberektől, a vallás követőire tett hatalmas befolyása, mely szintén utalhat a mai helyzetre és egy óriási döntéshelyzet, ami megváltoztathatja a történelmet…
Kategória: Humor.
Skála: 5.
Kategória: Megható.
Skála: 3,5.

Ismert színész: a legelőször feltűnő papnőt figyeljétek meg jól: ő Karen Gillan, aki a későbbi évadban csakis idézőjelesen „újjászületik”, és a Doktor mellé szegődik.
4.03: Planet of the Ood: elgondolkodtató, erkölcsi kérdéseket felvető epizód, melyben újra feltűnnek az Oodok (a második vadban már láthattuk őket), de most egy teljesen más szerepben. Végül pedig elhangzik egy jóslat, melynek még nagy szerepe lesz…
Kategória: Megható.
Skála: 4.

Kategória: Rémisztő.
Skála: 2.
Ismert színész: Tim McInnery (101 és 102 kiskutya, illetve a Heath Ledger-féle Casanov
a).
4.04: The Sontaran Stratagem és 4.05:The Poison Sky: egy nem olyan régi ismerős segítséget kér a Doktortól, így ő ott találja magát, ahol legkevésbé szeretné: egy katonai alakulat csapatában. Egy régebbi szereplő életétnek folytatását ismerhetjük meg, és feltűnnek olyan idegenek, akiknek a későbbiekben is lesz némi szerepük.
Kategória: nem igazán tudom besorolni, bocsi!
4.06: The Doctor’s Daugther: Doktort és kicsiny csapatát egy háború kellős közepére viszi szeretett TARDIS-a, ahol rövid időn belül feltűnik a címszereplő – a Doktor lánya is… Bizonyos szempontból aranyos.
Kategória: Megható.
Skála: 2,5.
Ismert színész: Georgia Moffett. Na jó, ő nem ismert, legalábbis nem hazánkban, de érdemes megfigyelni, már csak azért is, mert a valóságban ő a „Doktor” gyermekének anyja. Bi
zony, David Tennant mellette kötött ki, ráadásul az ötös Doktor, azaz Peter Davidson pedig tényleg az apja. Így lehetséges az, hogy a Doktor lányát a Doktor lánya alakítja, aki a Doktor lányának anyja.
4.07: The Unicorn and the Wasp: Agatha Christie rajongóknak kötelező: ebben a részben igyekeztek az összes regényére utalást tenni, és ez, ha maga a nyomozás annyira nem is, feldobja a történetet. Mellesleg azt is megtudhatjuk, Christie miért tűnt el tíz teljes napra…
Kategória: Humor.
Skála: 4,5.
ismert színész: Felicity Jones (A klastrom titka és a Szolgálók című sorozat).
4.08: Silence in the Library és 4.09: Forest of the Dead: a Donna és a Doktor a történelem legnagyobb könyvtárában kalandoznak, ahol a szokásosnál és (a kelleténél) nagyobb a csend… A következő évad szempontjából fontos dupla epizódok!
Kategória: Rémisztő.

Skála: 4,5.
Kategória: Megható.
Skála: 3.
Ismert színész: Talulah Riley – akinek a szülei tudatmódosító szerrel élhettek, mikor ezt a nevet választották – a Keira-féle Büszkeség és Balítélet, St. Trinian’s. Valamint Alex Kingston, aki River Songot alakította, a Vészhelyzetből és a Lost in Austenból.
4.10: Midnight: az egyik kedvenc részem a sorozatban. A Doktor és egy csapat turista a senki földjén ragad buszos utazása során – egy olyan bolygón, ami mégis valakié… Nagyon hatásos rész, tele feszültséggel és pszichológiai vonatkozásokkal. Elgondolkodtató.
Kategória: Hátborzongató. (Nem, nem egyenlő a Rémisztővel.)
Skála: 4,5.
Ismert színész: Colin Morgan (Merlin kalandjai).
4.11: Turn Left: Mi történik, ha a Doktor meghal? Valóra válik egy jóslat… És nem az, amelyikre gondolnál.
Kategória: Megható.
Skála: 4,5.
Kategória: Hátborzongató.
Skála: 4.
4.12: The Stolen Earth és 4.13: The Journey’s End: az évadzáró duplaepizód, melyben nem egy ismerős tűnik fel, és több bolygót is ellopnak. Az eddigiek közül ezek voltak a legnagyobb hatással rám, a végén szó szerint megkönnyeztem.
Kategória: Megható.
Skála: 6.
Kategória: Humor.
Skála: 4,5.
Ismert színész: a Csapat a Torchwoodból és a Sarah Jane Smithől. Jók a BBC-s áthallások, ugye?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése